Diferențele dintre RGB, precum și CMYK

RGB
Atât RGB, cât și CMYK reprezintă prescurtări de două tipuri de sisteme de culori. Diferența principală între RGB, precum și CMYK, este că primul este utilizat pentru aspectul digital, precum și cel de -al doilea este reprezentativ pentru lumea tipărită.
RGB, sau albastru ecologic roșu-reprezintă acea suprafață de culoare utilizată pentru monitoare de computer, sisteme video, TV, telefoane mobile, etc. Sistemul de culori RGB este format din: 100%roșu+100%verde+100%albastru = alb. Nu există spațiu pentru negru.
Atributele RGB: – Culori aditive; – tonuri vibrante; – 3 canale: roșu, verde, albastru. – Dimensiuni mai mici de date.
Cmyk
Sistemul de culori CMYK înseamnă cyan, magenta, galben, precum și k este pentru negru. Prin integrarea 100%cyan+100%magenta+100%galben = un negru care nu este 100%negru pur, cu toate acestea un gri închis. Prin adăugarea k (negru) la sistemul de culori, rezultatul va fi cel mai bun negru, la fel ca în cazul RGB, când rezultatul combinației de trei culori este 100% alb.
Atributele CMYK: – culori subtractive; – tonuri grozave; – Numai metoda pentru media de imprimare – 4 canale: cyan, magenta, galben, negru.
Diferențe
Așadar, dacă orice individ începe un stil în culori, precum și înseamnă să -l păstrezi în lumea digitală, este în regulă să utilizați modul RGB, indiferent de programul pe care îl utilizați, Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw sau Quark Express. Dar, dacă munca dvs. este în scop de imprimare, cea mai bună metodă este să o convertiți în modul CMYK mai întâi, să aruncați o privire asupra metodei pe care o va arăta pe hârtie. Oricum, este imposibil să obții o potrivire cea mai bună între o imagine pe care o vezi pe ecranul computerului (de exemplu), precum și exact aceeași imagine pe tipărire. În acest caz, există câteva puncte de luat în considerare care pot afecta culorile imaginii de pe hârtie: metoda setărilor ecranului sunt făcute, calitatea hârtiei, gradul său alb, dacă este strălucitor sau plat. Chiar dacă este imposibil, puteți achiziționa cea mai apropiată potrivire pe ecran, schimbând/convertind modul de date în CMYK. Chiar aici sunt două exemple pentru Photoshop, precum și Adobe Illustrator.
Adobe Photoshop
Dacă datele există deja, alegeți respectarea opțiunilor de meniu: Imagine> Mod> CMYK.

Când începeți o nouă date, alegeți CMYK pentru modul înainte de a face clic pe OK.

Adobe Illustrator
Pentru o date existente, alegeți Editare> Alegeți toate, precum și apoi filtru> Culori> Convertiți în CMYK.

Pentru un fișier nou, alegeți date> noi, precum și alegeți culoarea CMYK pentru modul de culoare.

0/5 (0 recenzii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *