Arta tradițională și arta digitală

Deoarece trăim într -un secol dominat de inovația tehnologică, arta în sine a primit noi orizonturi creative. Dar aceste noi avantaje nu au fost considerate atât de benefice pentru artă de către unii iubitori de artă conservatori, care cred că dacă arta nu este creată folosind instrumente convenționale (stilou, uleiuri, acuarelă etc.), arta nu poate fi considerată adevărată artă (adevărată în ceea ce privește recunoașterea valorilor reale).
Chiar dacă pictura, designul sau schița sunt create folosind instrumente convenționale, doar un creion și hârtie sau o tabletă de desen, ambele reflectă în același mod efortul și talentul creativ al artistului. Ceea ce jignește cu adevărat în zilele noastre, datorită acestei tehnologii, este că numeroase persoane se prefac că au „devin artiști” doar pentru că el/ea poate combina cu ușurință unele perii Photoshop. Principala întrebare care se află este: Cât de mult din talentul acelei persoane se reflectă în acea piesă de artă rezultată? Acest lucru depinde foarte mult de persoana din spatele tehnologiei. Dacă persoana care dorește să creeze artă folosind computerul este un artist, piesa de chestii digitale rezultate este arta, fără artistul, desenul și manipularea programelor nu pot face ceva. În unele cazuri, este foarte greu de discernat între artiștii reali și cei care se joacă doar cu instrumentele oferite de programele digitale. Există, de asemenea, unii artiști, care se pretind că arta lor este complet inovatoare, abstractă sau depășesc limitele imaginației prin eliminarea amestecurilor de elemente abstracte și, în sfârșit, o numesc artă. Limitele de a decide sunt de fapt fragile, deoarece tot ceea ce este considerat arta este ales să fie valoros, inovator sau absolut inutil, prin puncte de vedere subiective și un design care este considerat a fi o prostie totală pentru unul ar putea arăta absolut fantastic în părerea celorlalți. Acest lucru este adevărat în ceea ce privește tot felul de gusturi.
În acest sens, numeroși artiști sunt încă atașați de acele sentimente sensibile pe care le oferă arta convențională, acea intimitate dintre tine și hârtia goală, acel proces de transformare a hârtiei în fața ochilor tăi, atingând -o, murdărie sau înfășurând -o atunci când totul merge greșit . Acestea sunt sentimente care nu pot fi experimentate în fața unui monitor. Dar, deși arta modernă este făcută din artiști adevărați și falși, talentați și escroci, pisici inovatoare sau copiate, nu putem ignora beneficiile pe care le -a adus tehnologia digitală. Arta digitală este, de asemenea, considerată arta viitorului, deoarece oferă oportunități nelimitate pentru artist să -și extindă imaginația și să ne arate lucrurile nebunești și fantastice pe care le poate face doar folosind un mouse, o tabletă de desen și abilitățile sale. Aceste lucruri pot fi considerate greșite și „rele” doar de către acei artiști care și -au pictat toată viața în stilul vechi convențional și nu pot accepta sau nu se pot adapta la noile tehnici. Arta digitală poate fi considerată inovatoare și pentru abordarea procesului clasic: programe precum Adobe Photoshop, Illustrator, After Effect, nu pentru a vorbi despre cele 3D, 3D Studio Max și Maya oferă artistului numeroase perii electronice, instrumente pentru stilou, culori nelimitate și combinație , care le fac viața și procesul de creație mult mai simple și plăcute.
Ilustrații și imagini uimitoare care păreau imposibil de creat în trecut, sunt posibile cu ajutorul noilor tehnologii. Progresul pe care îl realizează artistul digital în zilele noastre în domeniul fanteziei/sci-fiului este mintea să sufle. Chiar dacă, există și nuduri de cărbune sau portrete care poartă emoții estetice profunde pentru privitor. Oamenii pot spune că atunci când un artist creează o piesă de artă digitală, acea piesă de artă poate fi tipărită sau vândută sub diferite forme într -un număr nelimitat de copii identice și, în același timp, acel element care este atât de esențial pentru iubitorii de artă vizuală se pierde: unicitatea. Dar să reținem că copii ale numeroaselor picturi convenționale cunoscute au fost create manual de pictorii înșiși, în cumpărare pentru a satisface cât mai numeroși colecționari. Probabil în viitor, arta digitală va fi considerată și convențională. Dar astăzi, decizia artiștilor este să aleagă modalitățile de exprimare pentru talentul lor.

0/5 (0 recenzii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *